dell-assistant-support-hacked
By Service Laptop / Blog / 0 Comments

Vulnerabilitate la atacuri remote pentru toate laptopurile si computerele DELL

3.41/5 (1)

Recent a fost descoperita o vulnerabilitate in  utilitarul de support Dell prin care hackerii puteau prelua drepturi de admin pe orice computer sau laptop DELL care avea instalat utilitarul de support oferit de catre DELL. Odata ce aveau drepturi de admin pe computerul sau laptopul dumneavoastra hackerii, puteau executa orice operatiune, inclusiv puteau prelua controlul total asupra device-ului dvs.

dell-assistant-support-hacked

Desi cei de la Dell au lansat imediat un patch prin care au inlaturat vulnerabilitatea din sistemul de support, se presupune ca inca exista sute de mii de laptopuri DELL pe care este inca instalata versiunea veche de Support Dell care contine vulnerabilitatea.

Potrivit lui Bill Demirkapi, un tanar de 17 ani din Statele Unite pasionat de securitate cibernetica, aplicatia de Dell Suport este vulnerabila la „rularea de la distanta a codurilor” in anumite conditii . Odata ce utilizatorii accesau o pagina clonata dupa site-ul Dell, care continea un cod Java Script, hackerii puteau prelua controlul total al device-ului prin aplicatia Dell Support Asistant.  Daca doriti mai multe detalii despre vulnerabilitate puteti accesa pagina de github a lui Bill Demirkapi , unde gasiti documentatia completa privind vulnerabilitatea.

Va sfatuim calduros ca in cazul in care aveti instalat pe PC-ul sau laptopul dvs aplicatia de Dell SupportAssist sa o updatati accesand link-ul acesta : https://downloads.dell.com/serviceability/catalog/SupportAssistInstaller.exe

 

Acorda un rating

Ai o problema cu laptopul?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.