laptopuri_asus_virusate-update
By Service Laptop / Blog / 0 Comments

Virus instalat automat pe laptopurile ASUS prin intermediul platformei de update

3.59/5 (2)

ALERTA MAJORA LA ASUS! ASUS este unul dintre cei mai mari producatori de componente si device-uri electronice din lume. Recent compania a recunoscut ca toti clientii care au folosit sistemul automat de Live Update pot avea instalat pe device un malware.

Este estimat ca update-urile facute in ultimele 5 luni prin sistemul de Live Update au infectat in jur de jumatate de milion de sisteme pe care a fost instalat sistemul de operare Windows. Cei care au detectat acest atac au fost cei de la Karspersky Lab. Ei estimeaza ca din cele 500.000 de sisteme infectate aproximativ 600 dintre ele au fost deja tintite de catre atacatori, prin intermediul adresei unice MAC. Dupa ce hackerii identificau un sistem pe baza acestei adrese , troianul se conecta la un server de comanda de unde downloada alt aplicatie malware.

asus_virsus-troyan-update

In data de 26 martie, cei de la ASUS au lansat un update la aplicatia de Live Update , care elimina vulnerabilitatile pe care le instaleaza acel troian. Totusi pana in acest moment nu sunt cunoscute toate vulnerabilitatile pe care troianul le putea folosi. Poti descarca update-ul de aici.

Totodata au lansat si un Tool de diagnostic prin care poti vedea daca ai fost afectat sau nu de virus. Descarca toolul de verificare ASUS .

Kaspersky au pus si ei la dispozitie o aplicatie prin care poti verifica daca ai fost atacat si tu prin aceeasi vulnerabilitate. https://shadowhammer.kaspersky.com

Daca nu te descurci sa folosesti programele enumerate mai sus, te sfatuim sa vii cu laptopul tau ASUS la noi la service pentru a te ajuta.

 

sursa : Vice.com

Acorda un rating

Ai o problema cu laptopul?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.