curatare-lichid-curs-placa-baza-macbook
By Service Laptop / Montaje Laptop / 2 Comments

Reparatie Apple MacBook A1534 2016 – Nu Porneste

4.34/5 (4)

O noua zi, un nou MacBook adus la service pentru a fi reparat. Clientul T.T a adus laptopul la sediul service-ului nostru din Bucuresti pentru o diagnoza. Defectul reclamat de client al modelului A1534 a fost usor de reperat in termeni mari si de catre colegul nostru care a receptionat laptopul: „Apple MacBook Retina A1534 2016 nu porneste„. Defectul s-a manifestat si la receptia in service in urma testarii laptopului cu alt incarcator decat cel furnizat de client. Clientul a ales sa lase laptopul la service pentru o diagnoza gratuita.

 

Etapele operatiunii de reparatie Apple MacBook A1536 :

Dupa desfacerea capacului inferior, placa de baza a lui Retina A1534 este foarte usor accesibila. Tehnicianul nostru, avand in fata schema tehnica a placii de baza A1534, a inceput verificarile optice si masurarea tensiunilor de pe circuitul de alimentare. Datorita unor valori neregulate furnizate de unul dintre chip-urile de alimentare al MacBook-ului adus la service, tehnicianul a extins decis extinderea diagnozei.

diagnoza macbook a1534 2016

Dimensiunea redusa a acestei placi de baza ( 12 x 5 cm ) ne-a sugerat o verificare amanuntita sub microscop. Acesta verificare s-a concluzionat prin obtinerea unui diagnostic clar. Clientul nu a mentionat ca a existat o actiune externa asupra Mac-ului lasat la reparat. Sub microscop insa, se pot vedea urmele de oxid din jurul chip-ului de alimentare. Acest oxid, aparut datorita patrunderii accidentale a lichidului prin palmrest catre placa de baza, a dus la defectarea iremediabila a chip-ului.

reparatie chip alimentare macbook a1534 2016

S-a curatat placa de baza cu ultrasunete si s-a schimbat chip-ul afectat cu unul nou. Componentele lui A1534 au o dimensiune milimetrica. Toata operatiunea a avut loc sub microscop. Chip-ul de alimentare al macbook a1534, prezentat in poza de mai jos are o dimensiune de 5 X 2 mm .

curatare-lichid-curs-placa-baza-macbook

 

Laptopul Apple Macbook Retina A1534 12 inch, a fost testat in conditii de 100% load timp de 4 ore pentru a fi siguri ca reparatia este una de durata. Este o procedura care se respecta in service-ul nostru la fiecare reparatie a oricarui Apple Macbook.

 

apple macbook a1534 2015 testarestress-test-macbook-a1534
Reparatia acestui laptop beneficiaza de 3 luni garantie.
Costul reparatiei 500 lei.
Pretul cerut clientului de catre un service concurent, pentru schimbarea placii de baza a fost de 2800 ron .

Acorda un rating

2 Comments

 • Soare ionut

  am un mac modelul prezentat mai sus si mi-a curs apa in el. l-am uscat cu feonu si porneste dar apare doar maru de la apple si se stinge in 20 secunde. faceti la dumneavoastra in service si reparatii pentru a1534 cu apa cursa la placa de baza? la cat mar duce o reparatie ?

  • Power Laptop Service

   Buna ziua! Pretul depinde foarte mult de cate componente a afectat apa patrunsa in laptop. Un pret estimativ : intre 250 – 700 lei .
   Multumim!

 • Ai o problema cu laptopul?

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.