Intretinere display de laptop
By PowerLaptop Service / Blog / 0 Comments

Motive care conduc la deteriorarea ecranului de laptop

Se intampla uneori ca display-ul laptopului pe care il ai sa nu mai functioneze, iar tu sa nu stii de ce.

In primul rand, este foarte important sa intelegi ca daca vezi ecranul alb sau inlantuirea clasica de dungi colorate pe display, acest lucru ar putea insemna ca placa video a laptopului pe care il detii este defecta. In acest caz, nu trebuie reparat display-ul, ci trebuie inlocuita aceasta placa video la un centru de reparatii autorizat.

Iata cateva motive pentru care display-ul de laptop se strica!

Cele mai multe display-uri sunt deteriorate atunci cand scapi device-ul pe jos sau ceva foarte greu cade pe ecran. Este, de asemenea, posibil, in functie de calitatea de care s-a tinut (sau nu) cont atunci cand a fost fabricat laptopul, ca butoanele tastaturii si a track-padului sa se atinga pe partea exterioara a ecranului.

Daca pe tastatura exista un corp strain, inchiderea fortata a ecranului poate conduce la o fisura. Cantitatea de forta necesara in aceasta situatie poate trece neobservata in acel moment.

Probleme externe care conduc la zgarieturi ale display-urilor

In general, motivele pentru care se strica display-ul de laptop pot fi impartite in motive externe si interne.

Printre cele mai des intalnite motive externe care conduc la stricarea display-urilor se numara: umiditatea care poate provoca coroziune, caldura care cauzeaza defectarea luminii de fundal, presiunea care provoaca probleme asupra ecranului, etc.

De asemenea, anumite manipulari bruste ale laptopului pot conduce la deteriorarea ecranelor acestora.

Probleme interne care conduc la deteriorarea display-urilor

In general, aceste probleme interne privesc sistemul de operare al laptopurilor. Daca ecranul devine brusc negru atunci cand vrei sa deschizi laptopul, este posibil sa intampini aceasta problema.

Este posibil ca un fisier sa devina corupt, impiedicand incarcarea sistemului de operare si rezultand in faptul ca ecranul nu se mai aprinde, ci ramane negru. In primul rand, trebuie sa incerci sa repornesti laptopul, pentru a stabili daca te confrunti sau nu cu o problema temporara care poate fi rezolvata de un restart. Daca problema persista, trebuie sa stergi informatiile de pe hard drive si sa reinstalezi Windowsul.

O alta problema interna care poate conduce la stricarea ecranului este supraincalzirea laptopului. Desi un laptop se opreste automat atunci cand se supraincalzeste, uneori poate opri afisajul prin deconectarea alimentarii la cipul grafic.

Ce sa faci daca ti se strica ecranul laptopului?

Daca laptopul este in garantie, se recomanda sa contactezi producatorul laptopului pentru a primi instructiuni despre cum sa il repari si apoi sa te duci cu el la un service specializat. In cazul in care laptopul nu mai este in garantie, trebuie sa fii foarte atent si sa lasi laptopul pe mana unor specialisti, care sa stie cum sa rezolve problema pentru a nu il deteriora. De asemenea, astfel de probleme trebuie rezolvate la un service, nu acasa.

Acorda un rating

Ai o problema cu laptopul?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.