By PowerLaptop Service / Blog / 0 Comments

Ghid de prim ajutor pentru un laptop nefunctional: Top sfaturi de la experti

Laptopul tau a iesit sifonat dupa ultimul proiect? Daca sesizezi ca acesta si-a pierdut eficienta si functionalitatea, este cert ca trebuie sa soliciti ajutorul unui service de profil. Totusi, fiecare utilizator trebuie sa stie ca, atat timp cat laptopul inca porneste, mai poate fi salvat. Ii poati acorda un prim ajutor daca urmeazi sfaturile expertilor in IT de la Power Laptop Service din sectorul 2 Bucuresti.

5 sfaturi de prim ajutor daca laptopul tau da semne ca nu functioneaza in parametrii

Reporneste laptopul

Acest sfat clasic, dar totusi eficient, rezolva multe probleme legate de desktop si laptop. Este rapid si usor, deci merita sa incercati sa faceti asta mai intai. Daca laptopul nu se inchide la comanda „shut down”, de obicei, puteti forta oprirea. Tineti apasat butonul de alimentare pana cand computerul se opreste. Reporniti laptopul din butonul de power. Daca nu se va opri, puteti forta o inchidere completa. In cazuri de forta majora si daca tipul de laptop permite acest lucru, puteti scoate bateria si porni, ulteriorul, dispozitivul.

Copiaza fisierele de pe laptop cat inca mai functioneaza – backupul este sfant

Specialist sau amator, fiecare utilizator stie ca, din cand in cand, este necesar sa efectuam un back up al fisierelor. Chiar si problemele mici, cum ar fi un laptop care “se misca” mai incet ar putea reprezenta o problema mai mare. Pentru a evita pierderea fisierelor si a fotografiilor importante in cazul in care problema se agraveaza, creati copii de siguranta pentru toate fisierele pe o unitate de hard disk externa sau va puteti folosi de stocarea cloud online.

Eliminati programele instalate recent

Daca laptopul prezinta probleme doar dupa ce ati instalat un dispozitiv sau un program software – indiferent daca l-ati instalat de pe un disc sau l-ati descarcat de pe Internet – dezinstalati ultima varianta de software pe care ati descarcat-o recent. Pentru a face acest lucru in siguranta si pe deplin, accesati Panoul de control Windows (accesat din meniul Start) si selectati „Adaugati sau eliminati programe”. Odata ce ati dezinstalat programul, verificati daca exista o imbunatatire. Daca totul functioneaza bine, puteti incerca reinstalarea respectivului program.

Nu utilizati mai mult de un program antivirus

Este vital sa va protejati laptopul cu un program de securitate adecvat. Dar rularea a doua programe antivirus pe laptop, de exemplu, varianta Microsoft Defender. Este gratuita pe Windows 8 sau 10, si apoi instalarea unui program antivirus suplimentar de la o companie precum McAfee sau Norton. De cele mai multe ori poate cauza erori in functionarea laptopului. Acest lucru poate face ca acesta sa functioneze lent si in cel mai rau caz poate provoca degradarea software a dispozitivului.

Verificati bateria laptopului

Daca durata de viata a bateriei laptopului incepe sa scada progresiv odata ce decuplati dispozitivul de la acumulator. Ar trebui sa luati in calcul inlocuirea acesteia. Mai mult decat atat, daca detineti un model de laptop caruia ii poate fi indepartata bateria, trebuie sa aveti si mai multa grija sa aveti intotdeauna la indeamana cablul de alimentare. Bateria nu va functiona pentru mult timp, in pofida asteptarilor pe care le aveti de la brandul producator.

Laptopul ne poate pune in situatii stanjenitoare. De multe ori se intampla fix cand avem nevoie sa lucram pentru un proiect sau o prezentare. Totusi, trebuie sa fiti constienti de faptul ca vorbim despre un dispozitiv cu o durata de viata limitata. Tebuie sa-l ingrijim constant. Daca va confruntati cu problema unui laptop slab functional, urmati aceste trucuri pentru a-l mentine pe linia de plutire, cel putin pana il veti aduce in service.

Acorda un rating

Ai o problema cu laptopul?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.