By PowerLaptop Service / Blog / 0 Comments

Ce trebuie sa stii atunci cand doresti sa achizitionezi un laptop de gaming

Laptopurile au fost create cu scopul de a usura viata oamenilor prin producerea unor calculatoare mobile si fiabile. In momentul de fata, statisticile ne atentioneaza ca majoritatea oamenilor, in special tinerii, detin laptopuri in locul calculatoarelor deoarece acestea sunt mult mai practice si ofera purtatorului un grad ridicat de confort. Acum ceva timp, pe piata au fost lansate si laptopurile pentru gaming deoarece s-a putut observa un boom al industriei in materie de investitii in calculatoare pentru jocuri si producatorii au dorit sa le ofere cumparatorilor posibilitatea de a beneficia de jocurile dorite oricand si in orice loc.

In momentul de fata, piata laptopurilor dedicate jocurilor a crescut semnificativ si diverse modele pentru laptopuri s-au inmultit substantial venind cu oferte foarte atractive. De aceea, este necesar sa stim care sunt cele mai bune laptopuri in materie de jocuri.

Pentru a face o alegere, se impune o caracterizare a acestora.

1. Memoria RAM necesara unui laptop gaming

Un joc necesita o memorie RAM cat mai mare pentru ca performantele laptopului sa fie imbunatatite si astfel jocul sa functioneze intr-un mod optim. Pentru aceste tipuri de laptopuri, memoria RAM trebuie sa fie de minimum 8 GB. Este un element esential atunci cand achizitionezi un laptop de gaming.

2. Rezolutia necesara unui astfel de laptop

Rezolutia unui laptop pentru jocuri trebuie sa fie de minimum 1600 x 900 pixeli. Laptopul care beneficiaza de o placa video performanta ajunge sa aiba rezolutia de pana la 4k pixeli.

3. Procesorul, o cheie esentiala

Fara un procesor bun, jocurile nu se vor putea derula in conditii optime. In general, jocurile suprasolicita sistemul hardware al unui laptop, iar un procesor slab o sa produca o experienta slaba pentru jocuri si o sugrumare a efortului placii video. Astfel, este de preferat ca procesorul sa fie I7.

4. Placa video, un alt criteriu de selectie la gaming

Laptopurile au, in general, o placa video integrata in procesor, dar aceste placi video nu sunt indeajuns pentru jocuri. Astfel, laptopurile pentru jocuri ar trebui sa aiba o placa video special fabricata pentru ele.

Pentru modelele entry level placile video sunt de 128 de biti, iar seria recomandata este GTX precum Nvidia GeForce.

5. Baterie si greutate

Bateria trebuie sa aiba foarte multe celule pentru ca autonomia acesteia sa fie ridicata. Un laptop pentru jocuri ar trebui sa cantareasca mai putin de 4 kilograme si sa aiba o autonomie a bateriei de minimum 4 ore.

6. SSD, hibrid sau HDD?

Atunci cand vine vorba de aceasta categorie de laptopuri, cele mai rapide sunt SSD-urile, in nici un caz HDD-urile de 5400 RPM. In momentul alegerii, opteaza pentru un sistem cu un SSD de cel putin 256 GB care are un hard-disk de 750 GB.

Hard-disk-ul de 750 GB iti ofera posibilitatea de a pastra jocurile pe ele si sa le comutezi pe SSD atunci cand doresti sa folosesti jocul respectiv. Cu un hard-disk de 750 GB iti poate ramane spatiu suficient de stocare pentru filme, fotografii sau diverse programe pe care doresti sa le utilizezi.

Acorda un rating

Ai o problema cu laptopul?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.