Producatori de laptopuri
By PowerLaptop Service / Blog / 0 Comments

Cum alegem un laptop? Care sunt criteriile pe care trebuie sa le luam in calcul ?

Piata laptopurilor din Romania este sufocata de diversi producatori de laptopuri cu preturi mai mult sau mai putin atractive. Ei bine, pretul nu trebuie sa fie singurul criteriu pe care il luati in calcul atunci cand vine vorba de achizitionarea unui laptop.

Exista cateva criterii pe care trebuie sa le luati in calcul atunci cand sunteti in cautarea unui asemenea bun, precum:

-notorietatea si istoricu companiei producatoare

-bugetul

-scopul

-procesorul

-RAM

1. Notorietatea si istoricul companiei producatoare

Este foarte important ca atunci cand hotarati sa va achizitionati un laptop sa fiti foarte atenti la compania producatoare: Cine este? De cat timp este pe piata? A adus vreo imbunatatire acestei piete?

Dupa ce raspundeti la fiecare intrebare in parte este bine sa cautati pe forumuri sau alte site-uri de specialitate sa vedeti care este parerea celor care au cumparat laptopurile respective. Cel mai sigur intrebati un specialist.

2. Bugetul de achitie al laptopului

Traim intr-o lume in care suntem condusi de bani chiar si pentru asigurarea nevoilor primare precum apa. De aceea, atunci cand vorbim de achizitionarea unui laptop trebuie sa ne gandim care este bugetul disponibil. Indiferent de suma de bani pe care o aveti alocata trebuie sa gasiti intotdeauna echilibrul perfect intre bani-calitate-performante.

3. Scopul

Fiecare laptop are o destinatie clara, astfel ca laptopurile pentru jocuri sunt diferite fata de cele destinate pentru munca. De aceea, este necesar sa vedem care este nevoia pe care un laptop ne-o satisface.

4. Procesorul

Atunci cand vine vorba de laptopuri aveti de ales dintr-o gama variata de procesoare, precum:

• Procesore Intel Atom, Pentium, Celeron. Acestea sunt dedicate navigarii pe internet, aplicatiilor pentru birou, continutului multimedia, etc. In general, aceste tipuri de procesoare sunt pentru aplicatii simple deoarece sunt procesoare mai lente. Procesorul Atom are o autonomie mai buna, iar Pentium si Celeron au o performanta mai buna. Pretul lor este ceva mai scazut.

• Procesorul AMD din seria A, E si FX este dedicat navigarii pe internet, continutului multimedia, aplicatiilor pentru birou, etc., dar fata de Intel Atom, Pentium si Celeron permite si aplicatii 3D. Minusul acestor procesoare il regasim la autonomie, dar raportul calitate-pret este unul foarte bun.

• Procesorul Intel Core din gama ULV este iconic pentru puterea mobila, are o performanta ridicata daca ne raportam la i3 pana la i7. De obicei, majoritatea laptopurilor gasite pe aceasta piata functioneaza cu astfel de procesoare, fiind laptopuri dedicate uzului general.

• Din gama Core M, procesorul Intel se face remarcat prin racirea fara ventilatie datorita consumului mic de energie si prin puterea de procesare mare. Pretul laptopurilor cu astfel de procesoare este destul de ridicat, dar performanta lor este una foarte buna.

• Gama HQ, MQ, HK se face remarcata prin cele mai puternice procesoare Intel, perfecte pentru gaming, editare grafica, etc. Minusurile vin pe partea de autonomie, care este destul de redusa si pe partea de racire care este zgomotoasa, dar ca si performanta este una net superioara.

5. Memoria RAM a laptopului

Memoria RAM este foarte importanta pentru ca aceasta are rolul de a creste puterea si viteza de procesare a informatiilor. Astfel, laptopurile cu 2 GB RAM au un pret extrem de accesibil, doar ca in momentul in care ne raportam la capacitatea minima necesara pentru utilizarea Windows atunci aceste tipuri de memorii nu reprezinta deloc o alegere buna deoarece cantitatea minima acceptata de Windows este de 4GB RAM. Alegerea optima cand vine vorba de memoria RAM este de 8GB in cazul calculatoarelor pentru uz general, pentru cele de gaming, editare grafica, etc. aceasta trebuie sa fie de minimum 16 GB.

Acestea sunt doar cateva criterii pe care trebuie sa le luati in calcul atunci cand doriti sa va achizitionati un laptop.

Acorda un rating

Ai o problema cu laptopul?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.