Performante si caracteristici ale laptopului
By PowerLaptop Service / Blog / 0 Comments

Caracteristici esentiale de care sa tii cont atunci cand cumperi un laptop

Cam pana in jurul anului 2010, atat consumatorii, cat si diverse intreprinderi, au avut tendinta de a isi schimba laptopurile odata la vreo 3-4 ani. Tehnologia evolua intr-un ritm foarte rapid. De atunci si pana in prezent se poate observa totusi un ritm putin mai lent al acestei evolutii. Poti da “vina” pe economie sau pe dispozitivele concurente (cum ar fi tabletele). In ultimii ani multi consumatori au observat o diferenta suficient de mare intre laptopul pe care il au de cinci ani si cele noi. In prezent, daca alegi sa inlocuiesti un laptop vechi de aproximativ 3 ani, vei observa anumite beneficii care depasesc cu mult castigurile de performanta minore. De la ecrane mai clare si tastaturi mai performante la o durata mai lunga de viata a bateriei. Iata care sunt principale caracteristici esentiale de care sa tii cont atunci cand cumperi un laptop!

Ecrane cu rezolutie mai mare

Astazi, poti gasi un laptop la preturi accesibile cu ecran cu rezolutie de 1920 x 1080 sau mai mare. El iti va permite sa vizionezi filme la o calitate superioara. Daca esti gammer inrait, sa joci diverse jocuri bucurandu-te de o experienta optima. De exemplu, modelul Acer Aspire E 15 este disponibil cu un ecran full HD pentru aproximativ 1400 de RON. Poti achizitiona laptopuri mult mai performante de atat in functie de buget.

Camera infrarosu pentru Windows

In prezent, te poti conecta la laptopul care ruleaza pe o anumita versiune de Windows (de preferabil Windows 10) doar prin interceptarea pe ecran. Aceasta caracteristica poarta numele de Windows Hello. Pentru a o folosi, ai nevoie de un laptop cu camera 3D incorporata in infrarosu sau Real Sense ori poti cumpara o camera web externa. Un exemplu ar fi Logitech Brio, care are aceasta functie incorporata.

Este bine ca atunci cand cauti un laptop, sa alegi unul unde sunt afisate aceste optiuni in specificatiile respective. Listeaza in mod explicit optiunea de Windows Hello. De asemenea, poti utiliza acest program modern cu un cititor de amprenta.

8 Giga de memorie RAM sau mai mult

Cu cativa ani in urma, era extrem de costisitor sa cumperi un laptop cu mai mult de 4 GB memorie RAM. In prezent aceasta memorie de 8 GB a devenit standard pentru sistemele de masa. Mai mult decat atat, chiar si sistemele cu 16 Giga de memorie RAM sunt destul de intalnite.

Alege sa cumperi un laptop de 8 GB. Vei avea posibilitatea de a rula pe fundal mai multe programe si chiar de a pastra aproximativ 10 file deschise in browser. In timp ce vizionezi un film, poti lasa un joc deschis pe fundal precum si diverse pagini de Internet. Daca ai prea multe file care ruleaza pe fundalul unei memorii mici RAM. Laptopul va avea o viteza considerabil mai mica.

Acorda un rating

Ai o problema cu laptopul?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.