Performante si caracteristici ale laptopului
By PowerLaptop Service / Blog / 0 Comments

Caracteristici esentiale de care sa tii cont atunci cand achizitionezi un laptop

Cam pana in jurul anului 2010, atat consumatorii, cat si diverse intreprinderi, au avut tendinta de a isi schimba laptopurile odata la vreo 3-4 ani, deoarece tehnologia evolua intr-un ritm foarte rapid. De atunci si pana in prezent se poate observa totusi un ritm putin mai lent al acestei evolutii.

Poti da “vina” pe economie sau pe dispozitivele concurente (cum ar fi tabletele), dar in ultimii ani multi consumatori nu au observat neaparat o diferenta suficient de mare intre laptopul pe care il au de cinci ani si cele noi, pe care le poti gasi in rafturile magazinelor sau cautand pe diverse site-uri de specialitate.

Cu toate acestea, in prezent, daca alegi sa inlocuiesti un laptop vechi de aproximativ 3 ani, vei observa anumite beneficii care depasesc cu mult castigurile de performanta minore. De la ecrane mai clare si tastaturi mai performante la o durata mai lunga de viata a bateriei, iata care sunt principale caracteristici de care sa tii cont atunci cand achizitionezi un laptop!

Ecrane cu rezolutie mai mare

Astazi, poti gasi un laptop la preturi accesibile cu ecran cu rezolutie de 1920 x 1080 sau mai mare, care iti va permite sa vizionezi filme la o calitate superioara precum si, daca esti gammer inrait, sa joci diverse jocuri bucurandu-te de o experienta optima. De exemplu, modelul Acer Aspire E 15 este disponibil cu un ecran full HD pentru aproximativ 1400 de RON. Daca esti dispus sa cheltuiesti mai mult, poti achizitiona laptopuri mult mai performante de atat.

Camera infrarosu pentru Windows

In prezent, te poti conecta la laptopul care ruleaza pe o anumita versiune de Windows (de preferabil Windows 10) doar prin interceptarea pe ecran. Aceasta caracteristica poarta numele de Windows Hello si, pentru a o folosi, ai nevoie de un laptop cu camera 3D incorporata in infrarosu sau Real Sense ori poti cumpara o camera web externa, cum ar fi Logitech Brio, care are aceasta functie incorporata.

Este bine ca atunci cand cauti un laptop, sa alegi unul unde sunt afisate aceste optiuni in specificatiile respective sau care listeaza in mod explicit optiunea de Windows Hello. De asemenea, poti utiliza acest program modern cu un cititor de amprenta.

8 Giga de memorie RAM sau mai mult

Cu cativa ani in urma, era extrem de costisitor sa cumperi un laptop cu mai mult de 4 GB memorie RAM, dar in prezent aceasta memorie de 8 GB a devenit standard pentru sistemele de masa. Mai mult decat atat, chiar si sistemele cu 16 Giga de memorie RAM sunt destul de intalnite.

Daca alegi sa cumperi un laptop de 8 GB, vei avea posibilitatea de a rula pe fundal mai multe programe si chiar de a pastra aproximativ 10 file deschise in browser. In timp ce vizionezi un film, poti lasa un joc deschis pe fundal precum si diverse pagini de Internet, fara ca laptopul sa se blocheze. Daca ai prea multe file care ruleaza pe fundalul unei memorii mici RAM, laptopul va avea o viteza considerabil mai mica.

Acorda un rating

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.