Arta intretinerii laptopului
By PowerLaptop Service / Blog / 0 Comments

Arta intretinerii laptopului

Daca pastrezi o motocicleta in stare buna, va avea o viata mai lunga si te va servi mai bine. Acelasi lucru este valabil si in cazul laptopurilor care sunt solicitate zilinic. Pentru a mentine laptopul stralucitor si a-l face sa functioneze cat mai mult timp posibil, este indicat sa efectuezi periodic o intretinere de baza.

Iata cateva sfaturi despre cum este bine sa iti cureti laptopul, sa pastrezi componentele acestuia pentru a creste performanta si durabilitatea acestuia.

Curatarea exteriorului, ecranului si a tastaturii 

La fiecare trei luni, ar trebui sa cureti murdaria, praful, amprentele digitale, rezidurile, particulele de alimente si alte elemente pe care laptopul le-a acumulat de-a lungul timpului.  Este bine sa te concentrezi pe carcasa exterioara, pe ecranul LCD, pe tastatura (si pe touchpad, daca exista), pe porturi si orificiile de racire.

In primul rand, trebuie sa te gandesti cu ce vei curata laptopul. In mod ideal, va trebui sa folosesti o carpa care nu lasa scame si nu este din material dur, o cutie de aer comprimat si o solutie de curatare.  Poti alege sa cumperi solutii de curatare special concepute pentru ecranele LCD la majoritatea magazinelor de electronice sau poti realiza propria solutie de curatare, amestecand apa distilata cu otet alb. In locul apei distilate poti folosi apa de la robinet sau apa imbuteliata, dar unii specialisti sustin ca acestea pot lasa pete minerale.

Inainte de a incepe curatarea propriu-zisa, este bine sa nu utilizezi substante chimice dure, cum ar fi inalbitoare sau chiar detergent general de uz caznic pe suprafata laptopului deoarece acestea ar putea deteriora finisajul carcasei sau ecranul LCD. Niciodata nu este indicat sa pulverizezi o solutie de curatare direct pe laptop. In schimb, este bine sa umezesti o carpa cu solutia respectiva si sa aplici delicat pe suprafata laptopului. De asemenea, nu folosi niciodata o cutie de aer comprimat dupa ce ai agitat cutia. Este indicat sa folosesti aceste cutii in pozitie verticala atunci cand pulverizezi, in caz contrar substantele chimice din recipient ar putea exploda si cauza deteriorari. In cele din urma, poti inchide laptopul si scoate bateria inainte de curatare.

Pentru rezultate optime, incepe cu pulverizarea aerului comprimat pentru a curata porturile, gurile de aerisire, tastatura. Murdaria si particulele de alimente tind sa fie mai usor de curatat atunci cand sunt uscate. Poti incepe apoi sa aplici solutia de curatare mai intai cu ecranul LCD-ului si cu touchpad-ul (daca laptopul tau are unul) deoarece acestea sunt zonele cele mai sensibile. Umezeste usor carpa in solutia de curatare pe care ai cumparat-o sau pe care ai fabricat-o la domiciliu si sterge usor ecranul si touchpad-ul (daca este cazul). Pentru celelalte componente ale laptopului, poti sa umezesti putin carpa, dar asigura-te ca lichidul nu va intra in interiorul carcasei.

Daca vei avea grija cum trebuie de laptopul tau, te vei bucura mai mult timp de el.

Curatarea interna a sistemului de racire al laptopului

Curatarea sistemului de racire este unul dintre cei mai importanti factori ai fiabilitatii in timp a laptopurilor. Daca sistemul de racire este curatat periodic ( cel putin odata pe an ) nu vei avea probleme cu laptopul o buna perioada de timp. Daca nu stii cum poti face asta, vino la service-ul nostru . O curatare profesionala a sistemului de racire costa intre 70 – 120 ron in functie de modelul laptopului.

Acorda un rating

Ai o problema cu laptopul?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.