Laptop versus pc in anul 2018
By PowerLaptop Service / Blog / 0 Comments

8 motive pentru care un laptop este mai bun decat un calculator

Te afli in procesul de a te gandi daca ar trebui sa iti cumperi un laptop sau un calculator? Un laptop are aproape aceleasi componente ca un calculator, inclusiv ecranul, tastatura, placa audio sau video. In prezent, laptopurile sunt utilizate pentru o multime de scopuri. Cu cativa ani in urma, calculatoarele au dominat piata. Poate in prezent inca suntem de parere ca calculatoarele sunt mai bune decat laptopurile, insa, datorita setarilor moderne, se poate spune ca laptopurile sunt la fel de bune precum calculatoarele. Au un sistem de procesare la fel de bun, insa se bucura de flexibilitate.

Iata 8 motive pentru care un laptop este mai bun decat un calculator:

Tastaturile mai usoare

Diferenta de greutate intre tastura obisnuita a unui calculator si tastatura unui laptop este considerabila. Aceasta se datoreaza in mare masura constrangerilor impuse din punct de vedere al dimensiunilor. In cazul unui laptop, tastatura este integrata ca parte a corpului principal.

Ecrane mai bune si USB-uri fiabile

In marea majoritate a cazurilor, ecranul LCD de pe un laptop este mult superior celui pe care il poseda un computer obisnuit, cu o calitate a imaginii mai buna si culori mai vii, mai puternice. Disponibilitatea usoara a portului USB este un alt avantaj suplimentar.

Valoare mai buna de revanzare

Daca valoarea de revanzare a unui calculator este comparata cu valoarea de revanzare a unui laptop, se poate observa cu usurinta ca cele din urma sunt mai bune in aceasta privinta.

Multifunctionalitatea laptopului

Cu laptopul te poti relaxa in camera ta, in timp ce lucrezi la un proiect pentru facultate sau pentru munca si in acelasi timp poti sa-l iei cu tine in vacanta in cazul in care vrei sa urmaresti inca un episod din serialul tau preferat. Un laptop iti ofera aceasta putere de multitasking, asa cum un computer nu o va face. Acest aspect este esential pentru generatia actuala.

Beneficii pentru mediu

O problema foarte grava asociata cu calculatoarele este productia pe scara larga a deseurilor electronice. In prezent, cand se fac descoperiri majore in domeniul tehnologiei, noi versiuni ale oricarei componente hardware continua sa patrunda pe piata, iar cerintele mereu in schimbare ale generatiei actuale accelereaza uneori acest proces.

Laptopurile, prin felul in care sunt fabricate, sunt putin mai prietenoase fata de mediu.

Salvarea energiei

Laptopurile folosesc mult mai putina energie decat computerele. Un laptop utilizeaza doar 15-25 de watti in timpul unei sesiuni, comparativ cu cei 150 de watti consumati de un calculator. Energia suplimentara salvata de aceste laptopuri se datoreaza sistemelor de rezerva ale bateriilor. Pe termen lung, aceasta economisire a energiei poate face cu siguranta o diferenta semnificativa.

Pretul

In mod traditional, laptopurile au fost considerate mai scumpe decat calculatoarele. Cu toate acestea, in ultimii ani, pretul laptopurilor a scazut mult in ultimii 10 ani. Poti avea aceleasi caracteristici oferite de un calculator, la jumatate de pret.

Spatiul ocupat

O alta diferenta foarte importanta este spatiul de care ai nevoie pentru un laptop, fata de spatiul necesar depozitarii optime a unui calculator. Daca alegi sa cumperi un laptop in detrimentul unui calculator, vei castiga din start mult spatiu.

Acorda un rating

Ai o problema cu laptopul?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.