curatare laptop de praf
DePowerLaptop Service / Blog / 0 Comentarii

Care sunt avantajele curatarii de praf a laptopului

4.08/5 (1)

Multi se intreaba care este cel mai bun laptop, un model care sa fie fiabil si sa functioneze optim pentru o buna perioada de timp. In principiu, laptopul poate sa mearga mai greu din motive mai mult sau mai putin banale. Se intampla des sa intampinam persoane care au o problema pe cat de simpla, pe atat de relevanta: praful.

Daca ai un laptop pe care nu l-ai curatat de cel putin un an sau doi, e foarte probabil ca elementele interioare sa fie pline de praf. Ventilatorul, bateria, sistemul de racire sau alte componente, toate acestea pot avea de suferit cat timp activitatea le este ingreunata de prezenta prafului.

E suficient sa acorzi cateva zeci de minute sau ore intr-o anumita zi din an curatarii sale pentru a avea un laptop care sa functioneze la capacitatea sa maxima. Cu cat se colecteaza mai mult praf, cu atat mai tare se vor incalzi componentele sale. De asemenea, praful va forta ventilatorul sa se invarta mai repede si sa produca mai mult zgomot.

Fiecare model de laptop are propria sa structura interioara. Totusi, praful ramane la fel in orice circumstanta si se curata la fel de usor. Aceleasi principii de curatare se aplica de fiecare data, fara a avea grija ca iti poti strica dispozitivul si te poti implica involuntar in alte cheltuieli.

Daca praful acopera principalele zone de racire ale laptopului, acesta se va incalzi mai repede decat ti-ai imaginat. Efectele supraincalzirii sunt evidente: tot mai mult aer cald va iesi pe conductele specifice, componentele interne vor atinge temperaturi ridicate si asta va conduce la opriri necontrolate.

Daca laptopul tau este sensibil la aceste opriri fortate si nu are o configuratie speciala pentru a face fata supraincalzirii, te poti alege cu cateva componente nefunctionale ce trebuiesc inlocuite. Ideal ar fi sa nu ajungem pana in acest punct.

In cazul in care supraincalzirea deterioreaza vizibil laptopul tau, e posibil ca perioada de garantie sa se incheie chiar in acel moment, deoarece niciun producator sau distribuitor nu va fi de acord sa iti repare sau inlocuiasca produsul.

Unui laptop prafuit i se poate atribui cu usurinta expresia „a pune bete in roate”. In situatia de fata, praful preia rolul de bat, iar roata banuim ca v-ati dat seama ce reprezinta. Ganditi-va si la faptul ca un laptop plin de praf nu isi va imbunatati conditia, din contra, va functiona din ce in ce mai greu are este incetinit de un obstacol pe care doar utilizatorul il poate indeparta.

Nu in ultimul rand, dorim sa mentionam ca rolul ventilatorului este acela de a genera un flux de aer rece care sa raceasca, dar sa si conduca impuritatile spre exterior. Cu cat se colecteaza mai mult praf, cu atat mai mult va fi externalizat in aerul respirabil, motiv pentru care curatarea poate fi un mod de a avea grija de noi si de cei din jur.

Un laptop curat presupune un mediu de lucru curat, dar si bani economisiti prin absenta necesitatii de a-ti achizitiona un nou electronic.

Sursa foto: electroclub.ro

Please rate this

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *